Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppryckning om jag får be!

Skäms Avestabor. Nu har ni väl blivit mer än lovligt slöa. Alla vet att det är nyttigt att röra på sig och alla känner till glädjen när man gör något ihop med sina vänner. Bara att ha ett gemensamt intresse kan vara energigivande.

Annons
Lars Wohlfart, chefredaktör.

Men nu verkar botten vara nådd. Åtminstone när det gäller er som är i den mest aktiva åldern mellan 20 och 50 (med möjlighet att flytta gränserna hur långt åt båda hållen som helst).

När anmälningstiden för årets korpinnebandy gick ut i början av veckan hade NOLL lag anmält sig. Noll lag = noll intresse för att motionera ihop. Har Avestabon degenererats?

Låt mig påminna om att Avestaborna för cirka 15 år sedan var Sveriges flitigaste motionärer, om man använder korpens aktiviteter som måttstock. I kampanjen Sätt Sverige i rörelse noterades ett deltagarantal som slog andra kommuner i landet med ljusår. Till synes alla Avestabor var ute och rörde på sig. I volleybollkorpen fanns hur många lag som helst, i fotboll tre divisioner, i innebandy likaså och på vintern var det full fart på rinkbandyn. På volleybollens dag deltog visst ett 70-tal lag något år.

Och nu? Nästan noll och ingenting. Och det gäller inte bara innebandyn. Det finns säkert en rad förklaringar men oavsett vilken man väljer så handlar det i grund och botten om att motivation för att röra sig saknas.

Visst är det många som är aktiva på egen hand och går på gym. Det är ju bra. Men den där speciella känslan som frodas i lagidrotter, den kommer att saknas.

Affärer stängs och bruket har problem. Det är sådana tider som den enskilda människan måste visa att det finns en positiv anda, att inte låta sig nedslås. Bli aktiv i stället för passiv.

Gå ihop och visa att Avesta lever.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel
Annons