Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Twilight? Nej tack jag avstår

Vad är det med Twilight som jag har missat? Vad är det som gör att alla tjejer är som galna i dessa B-rullar som gjorts i desperation för att vampyrer råkar vara ”poppis” just nu.

Annons
Petra Blomqvist

Jag läser i tidningen att den femte och sista filmen i Twilightserien inte ska gå upp på bioduken förrän i mitten av november 2012. Katastrof, fansen måste vänta! Den fjärde filmen kommer upp bara ett år innan, i november 2011. Från och med nu är det alltså lite mer än ett år kvar till ni får er dos av vampyrerna och varulvarna igen. Hur ska ni stå ut?

Jag tänker inte sticka under stolen med att jag faktiskt sett både Twilight och New Moon. Jag blev inte frälst då jag såg den första filmen, och den andra var så tråkig och utdragen att jag nästan somnade, eller jag slumrade nog faktiskt till några gånger. Och därför har jag inte ens tänkt tanken att se Eclipse.

     Om jag inte fattat det fel så handlar filmerna om en vampyr och en vanlig tjej som tittar varandra i ögonen, blir kära och sen tittar de på varandra hela filmen. Eller nähej! Va det en mer ingående handling än så?

Nej men allvarligt talat så går dessa filmer in i toppen på min ”sämsta filmer jag sett” lista. Storyn håller inte, filmerna är för långa och seeeeeeeeega, och specialeffekterna suger. Det syns verkligen att det INTE är riktiga varulvar i filmen. Det fattar man ju i och för sig ändå men kom igen. Det är stora Hollywoodproduktioner vi snackar om. Bättre har man ju sett.

     Och hur snygga är skådisarna egentligen? Inte för att det spelar någon roll i en bra film om folk är snygga eller inte, men alla är ju som galna i Robert Pattison och Taylor Lautner. De ser ju ut som helt vanliga grabbar, lite skitigare styling bara. Gillar ni skitigt?

För mig

är en bra film när du sitter på helspänn tills dess att eftertexterna visar sig, du fäller en tår, skrattar så att du kiknar och framförallt funderar i flera dagar i efterhand på filmens handling. Med andra ord, den berör!

     Men jag kanske är ovanligt kräsen när det gäller filmtittande? Jag tycker dock att man ibland ska ge filmer, man inte tror att man kommer att gilla, en chans. Det är oftast då man hittar guldkornen!

     Har ni några bra filmtips, så skicka gärna ett mail. Och glöm inte att titta på det du själv gillar, lyssna inte på mig. Jag skrev mest den här krönikan för att jag inte hade någon annan idé och då är det lätt att kasta skit på andra.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons