Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Sluta tjata ut låtarna

I en tid av Spotify och Itunes så får jag ibland för mig att jag ska lyssna på radio. När jag har min sovmorgon på tisdagar så lyssnar jag därför ofta på en av de mer kommersiella radiokanalerna då jag käkar frukost. Det brukar vara ganska så roligt och självklart blandas programmet upp med ”den senaste musiken”. Men jag är nog inte riktigt beredd att hålla med om det.

Annons
Petra Blomqvist

Vad är det egentligen som räknas som ”den senaste musiken”? Enligt min egen uppfattning så spelas det nästan exakt samma låtar i dag på radio som de gjorde för lite mindre än två år sedan då jag flyttade till Japan. Och det kallar jag inte för ”det senaste” utan för ”gamla godingar” eller nåt annat klyschigt och sloganaktigt som alltid används i radiosammanhang.

Förutom att de

lurar i lyssnarna att de spelar ”den senaste musiken” så tabbar de sig igen, då de ÄNTLIGEN spelar något nytt. Då får man höra låten cirka hundra gånger under en och samma dag, ja inte riktigt hundra kanske men åtminstone en gång i timmen, om inte mer. Det tycker jag är uttjatning!

     Om jag har fattat tycke för en låt så vill jag kunna njuta av den under en längre tid, när jag vill, utan att någon ska trycka in den i hjärnan på mig gång på gång. Visst, jag kan stänga av radion och aldrig lyssna mer, men då kommer jag ju heller inte upptäcka om radiokanalen tänker våga sig på att spela något helt nytt. Och då kanske jag missar världens hitlåt.

Vilka fruktansvärda

problem jag har va? Visst kan jag lyssna på mitt eget musikbibliotek där hemma i stället för på radio. Men ibland är det skönt att blanda upp musiken med snack i emellanåt, och då menar jag inte Spotifyreklam efter var femte låt, utan bus och skoj och spännande diskussioner.

     Radio är för övrigt ett ypperligt medium att ha på i bakgrunden då man håller på med en massa annat samtidigt.

     Jag tänker avslutade denna krönika med en ”love” och en ”kill”. Love står för en låt jag just nu diggar så in i norden och kill står för ”SLUTA SPELA NU” det vill säga uttjatningsvarning.

     Love: Love the way you lie med Rihanna och Eminem. Passar ju bra med mycket love där!

     Kill: Darin med den där förbaskade Lovekiller. En killer är vad det är. Står på repeat i alla radiostudios.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons