Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SÅ kul !!!

Annons
Roland Bärtilsson, sportjournalist.

Jag blir glad när jag vet att Avesta Damfotbollsklubb satsar. Man gör det rejält också. Truppen breddas så det står härliga till.

Det kan vara räddningen för att säkra kontraktet i ”tvåan”. Jag tror att det kan bli så. Eller. Rättare sagt. Jag hoppas att så blir fallet.

Nu är det bara en målvakt till som behövs. För i damfotbollen är det vid sidan av skyttedrottningen den viktigaste spelaren på lite lägre nivå.

Men jag undrar vad som blir kvar av Avesta AIK:s damlag. De tycks tappa stommen av sitt framgångsrika lag. Men det är en helt annan fråga.

Då hör jag en fågel kvittra om att ”Klubben” lagt ned sitt damlag.

Att man ska satsa på ett F17-lag enbart. Men ingen säger något. Tystnad tycks förbli ”Klubbens” signum även under säsongen 2012.

******

Jag gläds också åt ambitiösa skidåkaren Jimmie Johnsson. Han tycks gå mot en riktigt, riktigt vass långloppssäsong.

Nu gäller det bara att Jimmie slipper förkylningar. Då kan vi kanske äntligen få se honom på ett ensiffrigt tal i Vasaloppet. Det är ingen omöjlighet alls.

Jimmie har fått chansen att träna och leva ihop med de bästa långloppsåkarna den här vintern. Det tycks ha gett resultat direkt. Han är värd det.

******

Jag känner också glädje när jag får veta att Fors IK ska spela herrfotboll igen. För annars hade Fors fått en säsong utan seniorfotboll alls.

Men givetvis krävs det en hel del av de som drar igång fotbollen igen. För det får inte bli en och annan walk over där i division 7.

Alltså måste de spelare som säger att de ska lira i Fors IK ställa upp. För klubben, kompisarna, ledarna och bygden. För jag hävdar fortfarande att det behövs idrott på ställen som Fors, Horndal och Näs.

******

Jag slötittade på söndagskvällen på sammandraget från SM-veckan i Östersund. Här var det en salig blandning av SM-tecken som delades ut. I vanlig skidåkning, i skidorientering och några sporter till.

Jag tittade faktiskt på SM i styrkelyft. De båda stora grabbarna i + 120 kilo visade sig vara sympatiska gossar som inte alls var lika töntiga som tyvärr många av de här grabbarna är.

Det var tunga vikter där på stången när de i tre olika moment kämpade om guldet. Men en av dem knäböjde inte så djupt så att hans insats blev godkänd och då var dramatiken slut.

Jag förstår inte vitsen med den här sporten. Men det gör jag heller inte med sporten då man åkandes på magen nerför en isbana ska ta sig ned. Har till och med glömt bort namnet på den sporten.

Men så tråkigt det vore om vi alla hade samma intressen. Lyssnade på samma musik, skrattade åt samma skämt, åt samma mat och gillade samma idrotter.

Till sist. Handbollsledarna Staffan Olsson och Ola Lindgren måste väl sitta löst nu som förbundskaptener efter EM-floppen. Eller hur?

ROLAND BÄRTILSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel
Annons