Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ranelid kan det mesta – bland annat musik

En sak är säker. Den här veckans deltävling i Melodifestivalen kommer att bli betydligt mer intressant än förra helgens.

Annons
Tobias Ahlén.

 På förhand hade jag hoppats på att herr Di Leva skulle bjuda på någon ännu konstigare än han gjorde förra helgen. Att Ulrik Munther framförde en otroligt tråkig och förutsägbar låt var väntat. Att han drog till sig röster kan han tacka sina yngre fans för.

Det enda inslaget som kommer ha någon som helst chans i den stora finalen är outsidern David Lindgren med låten Shout it out. Men jag tror att han får det tufft mot Loreens Euphoria.

Men allt det där är historia. I morgon väntar en ny tävling, den här gången i Dalarna och Leksand. Framför allt väntar poeten och författaren Björn Ranelid. När jag först hörde att han skulle vara med i Melodifestivalen trodde jag att det var ett skämt. Räcker det inte att Thorsten Flinck är med? Borde det inte vara musiker som ska tampas om att få företräda Sverige i Eurovision Song Contest senare i år?

Men när man tänker

efter är det kanske inte så konstigt. Vad än Björn Ranelid tar sig för för verksamhet verkar han själv tro att han är den absolut mest ämnade att genomföra just den uppgiften. Jag tänker främst när han var med i Stjärnorna på slottet och skulle spela fotboll. Skåningen har en bakgrund som fotbollspelare i Malmö FF, men få kunde efter hans bollkonster i programmet tro att det var sant. Ranelid däremot trodde inte ens att Zlatan skulle kunna göra om det han själv klarade av på den fotbollsplan som låg utanför stjärnslottet.

Det självförtroendet kommer han även att ha under morgondagens framförande i Leksand. Ranelid kommer att vara den största stjärnan och avancemang till Globen är en självklarhet. I alla fall kommer författaren själv att tycka det. Frågan är om hans tro kan övertyga de som röstar?

Rent musikaliskt ser

jag fram emot att höra Carolina Wallin Pérez. Hon har tidigare släppt en skiva där hon tolkar några av Kents klassiker, på ett väldigt trevligt sätt dessutom.

Jag hoppas att en bra låt för en gång skulle röstas fram till Globen. Det skulle vara en trevlig överraskning.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons