Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När får man ”jula” loss på riktigt?

Oh herre, eller jag menar shit eller oj, oj, oj! Hjärtat bankar, att göra listan flimrar förbi hornhinnan. Nästa söndag är det första advent. Kan ni förstå det?

Annons
Petra Blomqvist

Jag fick ärligt talat en chock när jag tog mig en titt i kalendern nyss. Det är bara en vecka kvar. Sen ska hemmet vara julpyntat, glöggen stå framme, paketen ska slås in. Nu fick jag en blåslampa där bak må ni tro.

     Jag som trodde att det var lång tid kvar till jul. Inga julklappar köpta, inga andra förberedelser så som bak eller pyntning är förberedda. Inget! Och då är jag en riktig julnörd.

     Här har jag gått och haft ångest över att jag har råkat smaka lite glögg, ätit pepparkakor med mögelost, druckit julmust och fått den första julkänslan. Bara för att jag trodde att det var mycket längre tid kvar.

Ni ska veta att jag brukar vara benhård när det gäller vad som får och inte får göras innan julen invigs den första advent.

     Man får INTE synda när det gäller julens alla frestelser, inte lyssna på julmusik eller pynta i hemmet. Nej, nej, det är förbjudet. Men av någon anledning så har jag förlustat mig och fått det första julpirret redan.

     Och trots att jag ligger i framkant när det gäller detta fick jag en chock när jag tittade i kalendern. Hur nu det kan gå ihop fattar jag inte alls.

Någonstans längst där inne kände jag väl att det var tillåtet att smaka av godsakerna, men när det gäller planeringen ligger jag mil efter.

Det är så personligt det här med julen. När får man ”jula” loss på riktigt? Det kan bara du själv avgöra.

     I många fönster glimmar redan nu stjärnor och ljus. På tv spelas de första julsångerna och snön ligger tät kring stugorna. Precis som det ska vara i juletider.

Det är väl dags att tänka om nu då kanske. Dags att ta fram julbocken och stjärnorna och fundera ut vad sjutton man ska köpa i julklapp till alla i år. Om nu någon varit snäll förstås? Jag kan i alla fall meddela tomten att jag har varit snällast!

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv insändare Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons