Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visa oss siffrorna

Annons

By vårdcentral hotas av nedläggning av ledande politiker samt vissa tjänstemän i landstinget

Dalarna. Hur har detta underskott kunnat uppstå? Under lång tid har ni bara låtit det gå vind för våg. Ni har inte skött ert jobb. Vilket ansvar har landstingsdirektören?

Skall inte densamma ha kontroll över vart det barkar iväg, eller skall hon bara skriva ut förslag när det krisar, som medborgarna sedan bara har att rätta sig efter?

Så till By vårdcentrals flytt. Landstingsrådet Sören Bertilsson, S, säger: ”Jag har inte sett det som något dramatiskt för befolkningen.” Hur kan han göra ett sånt uttalande när det bor så många äldre i By och Horndal som får det mycket svårare att ta sig till läkare. Detta visar hur man flyttar över egna misstag på befolkningen.

Ni säger att ni skall spara cirka 5 miljoner kronor på denna omflyttning. Visa oss invånare i By-Horndal alla inräknade kostnader och intäkter! Med det menar jag samtliga poster, inte bara utkastade siffror i miljonklassen.

Jag hoppas verkligen att ni tänker om och låter By vårdcentral bli kvar i befintligt skick. Om vi inte får en ändring till stånd i frågan bör ni avgå omgående. Hela apoteksverksamheten kommer också att försvinna, vilket blir ytterligare en svårighet i sammanhanget.

Horndal

Sven Fröding

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons