Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill inte ha vargar i Avesta

Annons

Så var det sorgliga ett faktum, under förra veckan fotograferades en varg i området Storsjön-Olofsfors längs vägar och i trädgårdar.

Vår kommun har länge varit förskonad från dessa varelser, men de knackar nu på dörren. Täta observationer i Norberg samt 30-50 får rivna mellan Hedåker och Österfärnebo. Åtta valpar fotograferades i våras, allt finns dokumenterat på www.vargfakta.se.

Jag pratar med många människor i mitt arbete och nu när vargen är nära börjar folk förstå att de kanske inte är så trevliga att ha på just sin gård och få sin hund uppäten. För det är vad som händer och det är inte bara jakthundar, vargen ser tyvärr inte skillnad.

Det som är mest förvånande är att gemene man tror att det bara är vi jägare som blir lidande, men sanningen är att det har skjutits skrämselskott mot vargar på mindre än tio meters avstånd. Men vargen har fortsatt försöka ta hunden och efter en stund gett sig av.

Vad händer den dagen det är en svampplockare med en sällskapshund som står inför samma situation. Om de nu inte blir rädda av ett skott och två fullvuxna män som skriker och gormar.

Vargen ska inte utrotas, men sticker den in nosen bland tamdjur eller hotar hundar ska den plockas bort direkt.

Jag hoppas att Avesta kommun gör som flera andra kommuner och beslutar om en vargfri kommun.

Nyhyttan

Robert Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons