Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt stöd till föräldrar

Annons

Det är sedan länge känt att föräldrar har en avgörande betydelse för barnens hälsa. Kan man stötta föräldrar med att ha ett gott samspel med sina barn minskar risken för olika hälsoproblem. Det finns många olika föräldrakurser som syftar till detta och som visat sig ha mycket god effekt.

Föräldrastödsuppdragen som regeringen startade 2009 kommer att fortgå åtminstone fram till 2014. Folkhälsoinstitutet utarbetar bland annat en handbok för lokalt och regionalt föräldrastödsarbete som riktar sig till praktiker, beslutsfattare, tjänstemän inom kommun och landsting och övriga aktörer.

Regeringen hoppas att via föräldrastödet kunna främja barns hälsa och positiva utveckling och på det viset maximera barnets skydd mot ohälsa och sociala problem.

Föräldrar skall erbjudas informationsstöd, känslomässigt stöd, praktiskt stöd och tillhörighetsstöd under hela barnets uppväxt via en samverkan mellan ideella organisationer, MVC, BVC, familjerådgivning, skola och socialtjänsten med flera.

Vi kristdemokrater tycker att det är glädjande att det inte bara är en kort punktinsats, utan ett pågående arbete som syftar till att stärka föräldrar och barnrelationen. Familjen är ju som bekant grundfundamentet i vårt samhälle.

 Katarina Gustavsson, KD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons