Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill inte ha en spökstad

Annons

Alla vill vi ha ett företagsklimat där varor och tjänster ska vara lättillgängliga på hemmaplan, utan att behöva åka långt för att köpa det man behöver.

Allt fler affärer i Avesta har på sista tiden behövt lägga ner. Något som vi som konsumenter så klart tycker är tråkigt. Det innebär mindre konkurrens, färre varor att välja bland, färre jobb att gå till.

Något vi kan göra för att minska risken för att detta ska hända är att handla så mycket som möjligt inom Avesta kommun.

Självklart kan man ibland få mycket bättre priser på annat håll, och man måste ju tänka på sin privata ekonomi. Men skiljer det inte mycket i pris får vi så mycket mer om vi väljer att lägga våra pengar på företag som finns inom kommunen. Alla skatteintäkter från dessa företag hamnar ju i kommunens ekonomi och kommer tillbaka till oss alla i slutändan.

Så tänk gärna en gång extra om det skiljer små summor mellan att handla här eller på annan ort. Blir det krångel med en produkt kostar det mycket att åka tillbaka till andra städer för utbyte. Bensinpriset kan ofta äta upp den lilla vinsten man från början sökte.

Nu när Avesta har bekymmer med inflyttning och med nedläggningar hoppas vi att alla gör vad de kan för att hjälpa vår kommun. Att handla här och på så vis ha kvar pengarna inom kommunen är ett sätt att se till att arbetstillfällen och konkurrensen består.

Väldigt många människor har jobb tack vare att vi har duktigalokala företagare, som kämpar på med sina butiker och företag. Handla hos dem när du kan, i stället för hos de enorma kedjorna i andra städer.

Vi vill inte att Avesta ska utvecklas till en spökstad där man måste åka långt för att kunna handla. Handla på hemmaplan när det är möjligt, så kan vi utveckla Avesta till något som gynnar oss alla!

Fredrik Mattsson, M

Helena Mårtens, M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons