Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi värnar om medlemmarna

Annons

Svar till signatur Pappersmedlem (AT 9/2). Pappers avd 4 Fors samt övriga fack har varit informerade om den process som nu pågår vid Stora Enso. Från fackligt håll har vi framfört den oro vi känner när man väljer den linje som en outsourcing innebär.

I det här fallet är det ingen verksamhet som kommer att bedrivas med inhyrd personal utan det är fråga om en entreprenör som kommer att ha egen personal anställd.

Pappers avd 4 har förhandlat med Stora Enso Fors och framfört våra krav på att om en övergång skall ske så skall kollektivavtal skrivas med Pappers. Vi vill värna om våra medlemmar så att övergången blir så bra som möjligt för dem som väljer att övergå till det nya företaget och vara med och påverka deras arbetssituation.

Från Pappers sida är vi inte nöjda med det som nu sker, men vi har inget veto i den här frågan. När det gäller vad vi bland annat strejkade för, så var en av frågorna förtursrätt för varslad personal till en anställning om företaget valt att anlita ett bemanningsföretag. Detta är inte aktuellt i det här fallet.

Vi kommer att hålla ett avdelningsmöte den 21 februari där bland annat denna fråga kommer att diskuteras.

Jan Westman ordförande

Pappers avd 4 styrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons