Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi står upp för lasarettet

Annons

Per Irving, Vigah, efterlyser i sin insändare 29 juli min åsikt angående befarade neddragningar vid Avesta lasarett. Det är en fråga som är rätt enkel att svara på. Jag och mitt parti Socialdemokraterna Avesta anser och inser att Avesta lasarett är oerhört viktigt för Avesta kommun.

Avesta lasarett är ett välskött och väl fungerande lasarett med god service, inte bara för södra Dalarna utan även för norra Västmanland.

Vi har och kommer även i framtiden att stå upp för vårt lasarett genom kontakt och dialog med våra partiföreträdare och övriga politiker i landstinget.

Som medborgare i och företrädare för Avesta kommun så ser jag även tydligt vikten av och nyttan med Avesta lasarett. Avesta kommun har till exempel en arbetsmarknad med flera stora industrier där olyckan snabbt kan vara framme och då är akutmottagningen ovärderlig.

Per Irving har också en fråga om jag är nöjd med det arbete som utförs vid Avesta lasarett eller inte. På den fråga vill jag svara ett tydligt ja.

Men vi är inte bara nöjda med Avesta lasarett utan även med det samarbete som finns mellan Avesta kommun och Landstinget Dalarna. Jag skulle vilja säga att vi är föregångare när det gäller samarbete kommun-landsting. Vi har familjecentrum tillsammans, vi driver ett samverkans- och utvecklingsarbete som kallas för Hand i Hand mellan Avesta, Hedemora och Landstinget Dalarna och som har fokus på den äldre.

Vi har överenskommelser om samarbete med vuxenpsykiatrin och gemensamma riktlinjer och andra avtal där vi samarbetar för optimering av vårdinsatser till den som behöver.

Missbruksvården, måltidsleveranser, ungdomsmottagningen, hygien, habilitering, rehabilitering, förtroendenämnden. Ja, väldigt mycket av samverkan och samarbete.

Just nu går vi in i det stora arbetet med planen att överföra hemsjukvården till kommunerna from 2013.

Vi kommer att fortsätta arbeta för bästa möjliga sjukvård för Avesta kommuns invånare.

Kommunstyrelsens ordförande

Avesta

Lars Isacsson, S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons