Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi sätter säkerheten främst

Annons

I måndags kunde man i Avesta Tidning läsa följande i artikeln om division II i ponnyhoppning:

”Av Södra Dalarnas RF:s lag – som tydligen räknat med seger – luktade det en rejäl dos av dålig förlorare. När prisutdelningen var klar struntade ryttarna helt enkelt i ärevarvet och bara lämnade banan. Så här på ponnynivå bör det finnas ledare som talar om för sina aktiva vad som är vett och etikett i det här sammanhanget.”

Vilket påhopp och vilket dravel! Laget trodde inte att det hade blivit placerat och därför var en av ponnyerna inställd i transporten för hemfärd. När det blev klart att laget skulle in på prisutdelning fick ena tjejen, som är cirka tolv år, låna en D-ponny att rida in på. Stigbyglarna var ”en mil” för långa, hon hade inga chaps på sig och ponnyn var dessutom orutinerad på ärevarv och allt stoj runtomkring.

För att förhindra vad som skulle kunna bli en olycka bestämdes det snabbt att tjejerna skulle försiktigt lämna banan efter prisutdelningen då säkerheten måste komma i första hand i alla lägen trots att alla vill rida ärevarv till publikens jubel och applåder.

Det finns en anledning till att det bara tillåts sex ekipage på en prisutdelning i normala fall och den som har sett i vilket tempo ärevarven rids, förstår kanske varför denna regel har införts.

Denna dag var det tolv ponnyer på prisutdelningen då det var lagklass. Vi ansåg att det var vansinne att släppa iväg tolv mycket glada tjejer på ett ärevarv där en liten flicka sitter på en stor och orutinerad ponny som hon inte känner och där allt kan hända.

Tjejerna blev dessutom jätteglada över sin placering och gratulerade DHS (vinnarna) varmt. Vi gläds alla åt deras välförtjänta framgång.

Vi blev väldigt besvikna på de antaganden som gjordes och hoppas att reportern kan ”lukta” sig till fakta och sanning nästa gång så vi slipper göra sådana här inlägg.

Sussi Widner

Catrine Doverholt

Nathalie Lindström, lagledare

Södra Dalarnas RF

Maria Pers

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons