Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi sade nej till ansvarsfrihet

Annons

Svar till Jonne Lindroth (27/4), om landstingets revisorer. Först ett klarläggande, vårt parti delar i mångt analysen i inlägget. Politikerna i majoriteten har anledning att noga begrunda Jonne Lindroths slutsats.

Till frågan: Vad gör revisorerna?

Det finns i dokumentationen över revisorsrapporter skrivningar från oberoende revisorer (KPMG), samt majoritetens och minoritetens dito. Studera dessa rapporter! De finns på landstingets hemsida.

I detta sammanhang konstaterar jag att revisorskritiken är tydlig och träffande från oberoende revisorshåll. Bland annat med slutsatsen att ”landstinget Dalarna är sämst av alla landsting både vad gäller resultat och ekonomisk ställning.” ”Vårdgarantin uppnås inte”.

Nytt citat: ”Sett till kostnadsutveckling och budgetavvikelser under 2000-talet är budgeten för 2011 orealistisk.”

Vid fullmäktigemötet den 18 april, när frågan om ansvarsfrihet behandlades, valde vi från KD:s lokalavdelningen i Avesta att föreslå ”ej ansvarsfrihet”.

Vår utgångspunkt tar vi bland annat direkt ur partinamnet, Kristdemokraterna. Vi hyllar demokratin och ärlighet inför väljare.

I detta avseende, det vill säga när det gäller ärlighet, anser vi att landstingsledningen brister, när budskapet var ekonomi i balans vid valen 2010 och sedan ett resultattapp på inte mindre än 192 milj kronor för perioden 1/11 – 31/12 2010, under två månader.

Detta är inte trovärdigt och utgör därför en del av bakgrunden till ställningstagandet i ansvarsfrågan. Handlingsplanen för ekonomi i balans 2011 är inte heller realistisk och kostnadskontrollen under 2010 uppvisade för övrigt mycket stora brister.

Majoriteten valde emellertid att bevilja ansvarsfrihet, till detta har vi alla att förhålla oss nu.

Arbetet går vidare och från vår lokalavdelnings sida följer vi utvecklingen och bevakar efter förmåga södra Dalarnas vårdintressen.

Krylbo

Egen företagare

Roy Uppgård, KD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons