Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste vara som robotar

Annons

Hur länge till skall vi slita som vi gör inom vården innan något händer? Orkeslös, ont, deprimerad, sur för det mesta. Är det så man skall må när man jobbar inom vården i Avesta kommun?

Vi sliter som djur för brukarna skall ha det så bra som möjligt, men ändå räcker inte tiden till.

Vi skall springa runt halva stan om det finns någon timme man inte har jobb på sin arbetsplats och hjälpa andra hemtjänstgrupper.

De äldre får möta så många olika personer varje dag att det är ett under att de själva kommer ihåg vad de heter.

De får tacksamt betala och ta emot den person som kommer, även om personal och brukare aldrig har träffats. Skall de ha hjälp med dusch får de klä av sig inför en vilt främmande person.

Vi i personalen får inte resonera som så att även om dödtid finns (sällan) så kan något hända, exempelvis någon blir hastigt sjuk, ramlar etcetera, för trots allt är det människor vi har med att göra så vad som helst kan hända.

Vi skall gå efter ett dataprogram där cheferna kollar upp hur vi ligger till, men datorn visar inte hela sanningen, långt ifrån hur verkligheten är.

Är man för länge hos någon, exempelvis fem minuter, står det varning i datorn, men är man där kortare tid är det jättebra, då står det inget alls.

När man kommer till en person skall det gå undan, finns inte mycket tid till att prata. Bara göra det man skall, sedan gå till nästa.

Ja, det är så svårt att beskriva hur en arbetsdag ser ut inom vården i Avesta, man måste uppleva det själv.

Mina kollegor är helt slut, jag är helt slut. Det kommer att sluta med att det inte finns vårdpersonal kvar inom några år. Inga vill jobba inom vården.

Fanns det något annat jobb skulle jag säga upp mig direkt trots att jag tycker om att jobba med äldre. Men de får inte den omvårdnaden de behöver, så man gör inget bra arbete.

Det finns knappt tid att gå ut med dem, prata får man göra med dem som har hjälp med matning. Men man känner pressen, det måste gå undan så man hinner med de andra, så de får frukost innan lunch skall serveras.

Skärpning Avesta kommun om ni vill ha vårdpersonal kvar. Det finns inte en enda som mår bra av att springa runt halva stan, det finns inte en brukare som vill uppleva så mycket personal på en månad att de tappar räkningen på hur många de får hjälp av.

Vad skulle det göra om man fick lite tid över för att hitta sina krafter, vila sig lite, ta en promenad med någon brukare, gå och sätta sig och prata med dem?

Nej nu måste något hända, vi orkar inte mer snart. Vården är inte alls bra i Avesta. Det skall gå undan som om vi vore robotar.

Avesta

Ingen robot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons