Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste våga ingripa

Annons

Vi hör ordet våld så ofta att vi knappt lyfter på ögonbrynet. Kanske tänker vi att så är det bara, våldet finns och kommer alltid att finnas.

Våld i hemmet ses som speciellt svårt att få bukt med då det oftast är ett osynligt våld. Våld mellan hemmets fyra väggar är inget man behöver konfronteras med på gator och torg och därför ”finns det inte”.

Våldet kan te sig abstrakt. I varje fall för dem som inte är drabbade. Men för många barn och kvinnor är det både synligt och verkligt. Att vara utsatt där man borde vara tryggast.

De slagna kan vara pojken som sitter mitt emot dig på bussen, våra grannar, skolkamrater, din kollega eller kanske är det du? Våldet handlar om makt. Därför är jämställdhet på alla plan en nödvändighet även för att arbeta mot våldet.

Det går att göra något. Det går att göra mycket. Vi kristdemokrater tar våldet på allvar.

Låt oss arbeta för att lagstifta och implementera FN:s konvention om avskaffande av våld mot kvinnor. Låt oss lyssna på dem som vet hur man arbetar mot våldet så att vi kommer en bit längre på vägen.

Låt oss använda oss av de framgångsfaktorer vi sett fungera. Och låt oss våga se det vi inte vill se omkring oss. Våga ta idén om civilkurage på allvar och ifrågasätta när vi anar att något inte står rätt till.

Våga fråga, våga anmäla. Det är vi skyldiga alla som tror att de är ensamma i det som händer. De som tror att det inte finns någon väg ut. För dem där våldet inte är osynligt, utan en daglig verklighet.

Kenny Eriksson Avesta

Lars Nilsson

Kristdemokraterna

Katarina Gustavsson landstingspolitiker, Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons