Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi i Karlbo vill också ha fint

Annons

När det är aktuellt med försköning av Karlbo bör man samtidigt ta en titt på rastplatsen i Svartbro, Erik Folkes minnesten och gräsytan bakom busshållplatsen vid Folkaregatan/Sörängsvägen. Detta är något som borde förbättras och förskönas för Karlbos bästa.

Vid Karlfeldtsgården finns det plats för olika försköningsalternativ. Till exempel en spännande lekplats för barn. Närheten till Dalälven borde också kunna utnyttjas.

I centrum finns bara en liten trekant med tre björkar, sommartid finns två bänkar och nu kanske vi kan hoppas på hinkar och fat med sommarblommor. Något för Karlbos centrum skulle vara en belysning som föreställer en ängsklocka/blåklocka (Dalarnas landskapsblomma) med fem-sex utslagna blommor och någon knopp.

Turister och besökande kommer att reagera positivt när man kommer till Karlbo och Dalarna när man får se en dekorativ belysning. Det passade inte våra politiker i den så kallade ”Tumstocksrondellen” som är en inkörsport till Dalarna.

Ett liknande arrangemang finns i en rondell i Katrineholm, titta när ni åker förbi. Vintertid skulle det vara fint med belysning av blåklockan och belysning av björkarna i Trekanten från marken till toppen. Hoppas att gatuchefen förgyller oss med någon form av julklapp till Karlbo i år, något liknande som Krylbo fick förra året.

Jerry Harrysson, C, Karlbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons