Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi bör bli självförsörjande

Annons

Jag tycker Rättviks kommun gör rätt som har egna mjölkkor, grisar, höns, köttdjur och egna potatisodlingar, och som kan leverera dessa närproducerade matprodukter till sin kommuns invånare.

Det är nog dags för övriga kommuner i Dalarna att ta efter Rättviks kommun. Det vore nog bäst för både människa och djur och mest hälsosamt och miljövänligt för ett hållbart samhälle nu och i framtiden.

Man blir mörkrädd som svensk matkonsument av att Sverige bara har en 50-procentig självförsörjningsgrad om det blir miljökatastrofer i de länder vi importerar mat från. Ska vi svenskar svälta ihjäl i så fall?

Ni politiker som bestämmer bör tänka och värna om Sveriges egen matproduktion, så vi kommer upp i 100 procent självförsörjningsgrad.

Svenska politiker pratar ju om hur viktig miljön är för Sveriges befolkning, då är det viktigt att ni styr utvecklingen år rätt håll, innan det är för sent.

Svenska EU-medlemskapet är ju ett stort fiasko med EU-politiker och EU-byråkrater som lever i sin egen fantasivärld. Så där finns inget stöd att få för ett miljövänligt samhälle och bra klimat att leva i för människor och djur, nu och i framtiden.

Jag tycker det ser nattsvart ut för tillfället inom Sverige och EU.

RVJ, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons