Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver vägarna

Annons

I Avesta Tidning (18/8) kan man läsa att vänsterkartellens representanter Susanne Berger, S, och Lars Isacsson, S, anser alliansens och AIL:s budget är dålig därför att de prioriterar hårda frågor som fritid, vägar och idrott.

Jag anser att det är mycket angeläget för Avesta kommuns positiva utveckling och framtid att satsa just på de här områdena. Fritid och idrott har stort värde för många och är förebyggande mot sjukdomar och ohälsa. Detta gäller ju både äldre och yngre. Har man en bra och rolig fritid med många sociala kontakter mår man bättre än om man saknar det.

Att inte satsa mer på våra vägar och därmed också broar är ren kapitalförstöring. Hur ska till exempel vår personal inom hemtjänsten ta sig fram utan vägar och broar, skolskjutsar i de fall de finns kvar!

Våra företagare runtom i kommunen är ju helt beroende av att vägarna är i bra skick för både råvarutransporter och leveranser av färdiga produkter.

Vill vi satsa på att utveckla besöksnäring och utveckla turistverksamheten, som jag tror att alla politiska partier i Avesta är positiva till. Man kan fundera på uttalandena från vänsterkartellen om hur det ska genomföras.

Bra vägar är till nytta för både företag, enskilda, turister och kommunens egna verksamheter.

Bron i Krylbo har vi i Centern tillsammans med allianspartierna och AIL anslagit pengar till i vår budget för kommande mandat-period. Hade vi fått fortsätta efter förra valet hade den bron redan varit reparerad.

Vänsterkartellen som är i majoritet nu väljer att skjuta på den här investeringen ytterligare något år! Jag anser att det är en prioriterad fråga att bron i Krylbo repareras snarast. En viktig förbindelse för boende i Brogård–Nordanö, men också viktigt att vi har fungerande broar på fler platser i kommunen i händelse av olycka på någon av de andra broarna.

Centerpartiet, Avesta

Gunilla Berglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons