Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver näringslivschef

Annons

Ett blommande näringsliv är a och o för vår kommun. Om vi misslyckas i dessa frågor leder det till att många flyttar från Avesta kommun och söker sig till andra orter för arbete. Så kan vi inte ha det. Tyvärr har den socialdemokratiska ledningen i Avesta abdikerat i frågan.

Deras politik har lett till ett fritt fall i den rakning Svenskt näringsliv gör varje år av kommunernas näringslivsklimat. År 2006 var vi på plats 59, nu ligger vi på plats 208.

Den socialdemokratiska ledningen i Avesta har slagit fast att det skall bo 25 000 människor i Avesta kommun år 2020. Det vore onekligen trevligt om detta blev verklighet. Men enligt vår uppfattning finns inget som tyder på att detta mål kommer att nås.

Om vi inte lyckas förbättra för våra företag i Avesta kan vi vara nöjda om vi under kommande år kan behålla de som bor här i dag.

Det är ingen tvekan om att det är den nuvarande politiska ledningen som har ansvaret i sin hand. I ord och handling måste man visa att näringslivet är viktigt, det räcker inte med läpparnas bekännelse.

Enligt vår uppfattning måste krafttag tas och därför tycker vi att vi måste ha en näringslivschef som aktivt och dagligen arbetar med och ansvarar för dessa frågor.

Vi måste med gemensamma krafter få till ett välmående företagsklimat, där lönsamma företag kan överleva och där ytterligare

företag kan utvecklas. Låt oss hjälpas åt för att Avesta kommun i Svenskt Näringslivs nästa mätning inte blir den kommun i Dalarna som utmärker sig som den som tappar mest placeringar.

Låt oss hoppas att vi kan glädja oss över att Avesta är den kommun som klättrar mest i rankningen. Vi vet att det går eftersom vi gjorde det när Moderaterna hade ansvaret för Avestas utveckling.

Oppositionsråd i Avesta

Ulf Berg, M

Riksdagsledamot från Avesta

Johan Thomasson, M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons