Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårt landsting i topp

Annons

Vi brukar ofta poängtera att landstinget Dalarna har en mycket kompetent personal och att sjukvården håller hög kvalitet. I den senaste upplagan av Öppna jämförelser får vi också ett kvitto på detta.

I slutet av november presenterade Socialstyrelsen och SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) den femte rapporten om så kallade Öppna jämförelser. Syftet med rapporten är att jämföra de olika landstingens kvalitet och effektivitet vad avser sjukvården i Sverige.

Det är glädjande att konstatera att Dalarna vid en sammanvägning av de 134 områden som mätts i undersökningen hamnar på en andraplats bland landets 21 landsting. Tack vare stora insatser från ledning och övrig personal har Dalarna klättrat ordentligt i rankingen sedan förra året.

Det är naturligtvis viktigt att vara ödmjuk inför en sådan här mätning. Alla landsting har både styrkor och svagheter.

Vårt landsting som ligger bra till när det gäller bland annat ortopediska operationer, läkemedelsanvändning, hjärtsjukvård och cancervård har också områden som behöver förbättras.

Vi har till exempel under sommaren fått växande köer inom vissa områden när det gäller operationer. Fram till årets slut räknar vi med att komma tillrätta med detta och uppnå målen i den nationella vårdgarantin.

Vi kommer att fortsätta jobba med att utveckla och förbättra sjukvården i vårt län.

Det känns bra att konstatera att Dalarnas befolkning får en vård som står sig väl i jämförelse med övriga landet och att vi inom vissa områden till och med utmärker oss särskilt.

Senast var det Mora lasarett som uppmärksammades för sin höga kvalitet när det gäller såväl stroke- som hjärtvården.

Vi vill avsluta med att tacka all personal i Landstinget Dalarna för det professionella och engagerade arbete ni lägger ner för att förebygga och bota Dalfolkets sjukdomar.

Sören Bertilsson

Ingalill Persson

S-landstingsråd

Landstinget Dalarna

Gunnar Barke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons