Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart är vi på väg?

Annons

Kommer vi i all framtid att få leva med ökande arbetslöshet, urholkade socialförsäkringssystem, ökande klyftor mellan människor, bostadsbrist, ja listan kan göras lång på allt som har förändrats.

Jag möter dagligen människor som har fått lov att ändra sin livsstil på grund av det nya samhället som vuxit fram. Man har dragit in på mat, kläder med mera. Tandläkarbesök är inte att tänka på när man knappt har till hyran.

Som tur är kommer det ett val snart och då har ju vi chansen att välja. Rikspolitiken sätter ekonomiska ramar för handlingsutrymmet för den kommunala politiken.

Jag lyssnade på debatten på gågatan mellan Ulf Berg, M, och Kurt Kvarnström, S, där Berg raljerade över att nuvarande majoritet inte kan sköta den kommunala ekonomin. Orsakerna är att försörjningsstödet ökar, att köpta institutionsplatser ökar som inte mår bra i det hårdnande samhället.

Man kanske ska göra som bostadsminister Mats Odell, KD, gör när det gäller bostadspolitik, man överlåter till marknaden att sköta den saken. Med känt resultat – inga nybyggda hyresrätter så långt ögat når. Det kanske är syftet? Vi låter marknaden ta över. Man talar om välfärdsbolag vad det nu är? Nej och åter nej till skattefinansierade vinster i så kallade välfärdsbolag.

Annat som jag funderar över är den alldeles ofattbara personifieringen inom all politik. Har man glömt bort ideologierna. Jag och många kamrater med mig föredrar rättvisa framför egoism, solidaritet framför utanförskap och jämlikhet framför löneklyftor och särbehandling.

Jag funderar också över den rädsla som finns i vardagen. Rädslan att mista arbetet, rädslan att inte klara av månadens räkningar, rädslan att hamna i utanförskap, rädslan att bli sjuk, rädslan att bli gammal och framför allt rädslan att inte passa in i samhället.

Leif Eriksson, V, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons