Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargen inget gosedjur

Annons

Tack Robert Eriksson för din insändare den 14 oktober om vargar. Jag förstår din situation när du dagligen blir påmind om vargproblemen bara några mil från Avesta.

I din insändare tar du upp vilka problem vargen åsamkar boende på landsbygden. Det är svårt för många att kunna sätta sig in i hur det är att leva med vargar som inte är rädda för människor. Vargen är inget gosedjur som många tycks tro.

När det gäller vargfri kommun skulle det vara bra men vargen vet inga gränser. Däremot skulle Avesta kommun kunna besluta om att inga inplanteringar av varg får göras. Som situationen har blivit i Västmanland kan det vara varg från Västerfärnebokullen som gått förbi Storsjön.

Det smyger ständigt någon ”strövarg” förbi kommunens gränser. Vad skulle Jan Olsson (18/11) göra om han bodde på landsbygden och vargarna smög förbi i trädgården?

Varför har vargen större rätt till skogen än människan och hunden? Vilka är det som stödutfodrar viltet när det är kalla och snörika vintrar, är det kanske jägarna som dödar skogens invånare bara för nöjet att döda?

Vi har inte vargen här, men fortsätter vargens utbredning kommer det att bli ett av våra största problem på landsbygden.

Centern, Avesta

Jerry Harrysson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons