Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför skejta i Borlänge?

Annons

I Avesta Tidning (28/3) finns en artikel om att skejthallen hotas av nedläggning på grund av problem med finansieringen. Där finns en redogörelse för hur kostnaderna för hyran har fördelats hittills.

Hyran på 180 000 kronor har fördelats enligt följande: Avesta Spontanidrottsförening 70 000, Karlfeldtsgymnasiet 70 000 och bildningsstyrelsen 40 000.

Men, och nu citerar jag direkt ur artikeln, ”i och med den nya gymnasiereformen finns det inte längre plats för skejtgymnasium i den svenska skolmodellen ... Det gör att skolan inte längre kommer att gå in med sina 70 000. Pengarna kommer i stället att läggas på resor till en skejthall i Borlänge för skejteleverna.”

Var ligger logiken i detta? Dels står det att det inte längre finns plats för ett skejtgymnasium och dels att man kommer att lägga pengarna på resor till en skejtlokal i Borlänge.

Måste det inte vara bättre att låta skejteleverna utnyttja den befintliga hallen på hemmaplan? Det skulle ju innebära mer effektiv åktid för eleverna samtidigt som man bidrar till att Avestahallen kan vara kvar.

En som bara undrar, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons