Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför så tyst om damidrott

Annons

Dam- och flicklag runt om i Sverige får kämpa för sina tider, sponsorer och om utrymme i massmedia. Till exempel inom hockeyn.

Vi läser och hör dagligen om herrarna och deras matcher, men hör man någonsin något om damhockey? Jag vet att det är betydligt fler herrar som spelar hockey och det finns fler serier och lag, men borde vi inte då uppmärksamma de damer som faktiskt håller på med sporten för att få fler intresserade? Annars kanske det slutar med att damhockeyn i stället dör ut.

Detta gäller inte bara hockeyn utan alla sporter. Även om alla slåss om att uppmärksammas skulle jag vilja påstå att herrarna har det lättare och det läggs betydligt mer pengar och energi på dem.

Vi kämpar i det vardagliga livet för att få män och kvinnor jämställda. Borde det inte vara så inom sport också? Det är gammalt att män på något sätt ska ha det bättre.

Det som talar emot satsning

för damidrotten och som många använder som en ursäkt är att den inte drar in lika mycket pengar som herridrotterna. Det är färre som går och kollar och de genererar mindre pengar.

Men kanske är det så just för att damerna inte uppmärksammas lika mycket och ingen har riktigt koll på damsporten om ingen går på deras matcher.

Så om vi satsar på att göra idrotten i Sverige mer jämlik kanske vi kan dra in pengar på både dam- och herrsporter och på så sätt lyfta sporterna ännu mer!

Idrottande tjej

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons