Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför inte hjälpa?

Annons

Varför skall jag behöva

känna att min önskan att hjälpa människor är så ovanlig och märklig? Jag jobbar på gräsrotsnivå och lär känna dem jag delar med mig till.

Ingen som jag känner gör något liknande och jag får ofta förvånade kommentarer. Till och med kritiska och ifrågasättande. Och jag undrar alltid varför. Varför är så många i Sverige rädda? Eller vad handlar det om?

Jag växte upp långt

uppe i Lappland och lärde mig från barnsben att man skall ställa upp på och vara rädd om sina medmänniskor. Det var ett sätt att överleva.

Det borde det vara nu också om man tittar runt i världen. Vi hjälper för lite, ställer upp för lite och är alldeles för egotrippade i den rika västvärlden. Vi kommer att få leva med krig och terrorism så länge som många miljoner människor tvingas leva i fattigdom. Den är alltid en grogrund för hat och våld.

Hur skulle du själv agera om du och din familj svalt, blev misshandlad etcetera? Vi borde inte bygga murar utan i stället riva och acceptera att vi måste dela med oss.

Och det är inte sjuka, fattiga och nyfattiga människor i Sverige som lever på marginalerna som skall dela med sig utan alla de som har er ekonomi tryggad.

Birgit Stenberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons