Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vård viktigare än teater

Annons

Replik till teaterchef Gugge Sandström (AT 28/5). Dalateaterns årsredovisning är varje år en rysare, för den visar hur mycket varje biljett skattesubventioneras.

I ett försök att frisera siffrorna uppåt redovisas att 4 900 av totalt 19 174 teaterbesök sker utomläns. Att detta skulle vara gratis för landstinget, som är Dalateaterns huvudfinansiär, låter osannolikt.

Det är sant att Dalateatern inte överskrider sin budget. Landstingets problem, vilket teaterchef Gugge Sandström inte förstår, är att det saknas pengar och att man därför väljer att slakta delar av sjukvårdsverksamheten.

I den bästa av världar, där det finns pengar till allting, så skulle vi gärna se att Dalateatern fick en påse pengar till utöver de 16,2 miljonerna från landstinget Dalarna, de 7,3 miljonerna från Statens kulturråd och de 1,8 miljonerna från Falu kommun för att komplettera de egna biljettintäkterna på 1,2 miljoner.

Nu lär det inte bli så inom överskådlig tid så därför får Gugge Sandström finna sig i att vi håller en viss koll på årsredovisningen och också att vi trots allt prioriterar vår sjukvård, bland annat i Avesta och Ludvika, framför Dalateaterns verksamhet.

Bernt Ekström, Ludvika

Kurt Liljegren, Horndal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons