Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var bor jag egentligen?

Annons

Ibland flyger den onde i mig, så jag bestämmer mig för att jäklas lite. Det händer inte ofta och när det händer är det oftast någon myndighet som triggar mig.

Sedan tolv år tillbaka har vi vårt smultronställe i Rosse, By kyrkby, och för någon månad sedan kom beskedet om ny fastighetstaxering. Man uppmanas där att ta kontakt med Skatteverket om det är någon uppgift man anser inte stämmer.

Jag fick syn på att fastigheten anses belägen i ”Avestas västra och södra landsbygd”. Nu är det ju så att Rosse i By ligger i östra Avesta, ja nordöstra till och med, så jag bestämde mig för att försöka få en ändring till stånd.

Mailade därför ett vänligt påpekande om felaktigheten. Jodå, mailet gick fram och omgående kom ett svar, där ärendet fått en ID-beteckning – 13 tecken lång! – och besked om att ärendet skulle behandlas i vederbörlig turordning.

Idag kom beskedet: ”Namnet på riktvärdeområdet är Avestas västra och södra landsbygd även om fastigheten ligger i den östra delen.”

Det blir ingen ändring, och det kan jag leva med. Men nog är jag lite nyfiken på hur man tänkte när det blev så här och varför. Hade man vänt kartan upp- och ner? Vi orienterare kallar sånt för att gå på sydnålen.

Och är det möjligen ett systemfel, så att flera myndigheter gör samma fel? Jag kommer att tänka på Inger M, som kämpar så storstilat för att få Postverket att ta reson (artikel i AT 7/9, reds. anm.).

Kanske behöver du, Inger, inte vrida om huvudena på postgubbarna. Det kanske räcker att vrida kartan.

 Nils-Erik Åkesson, Avesta NO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons