Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänstern slår mot Avesta

Annons

Alliansens arbetslinje står mot vänsterpartiernas bidragslinje. En levande landsbygd står mot en vänsterpolitik som kraftigt skulle försämra förutsättningarna för företag och vanligt folk här i Avesta.

Det valmanifest som vänsteroppositionen presenterat bekräftar bilden av ett regeringsalternativ som helt övergett Sveriges gles- och landsbygd. Det är tydligt att S, V och MP tror att det finns tunnelbana i hela Sverige.

Den höjning av bensinskatten som vänsterpartierna tillsammans går till val på kommer att drabba alla som bor på landsbygden hårt. För oss som bor där avstånden är längre – och behöver bilen – skulle en höjning av bensinpriset innebära en ordentlig försämring av hushållsekonomin. Samtidigt vill också vänsterpartierna höja skatten för över tre miljoner löntagare.

Kilometerskatten som vänsterpartierna vill införa skulle effektivt försämra villkoren för företagande i hela landet. Det kommer med stor sannolikhet att leda till högre priser på mat, varor och tjänster när stora skattehöjningar på företagande läggs över på konsumenterna.

Avestas stål eller Fors kartong måste exempelvis transporteras till marknader som ligger långt från vår kommun.

I dag nyttjar redan flera av företagen tåg där det är möjligt. Men hur får man exempelvis massaveden från skogen utan lastbil?

Vänsterpartiernas förslag visar att de saknar kontakt med den verklighet som människor på landsbygden lever i.

Utöver detta vill vänsterpartierna göra det dyrare att anställa unga under 26 år och ta bort rut-avdraget. Så tar man knappast ansvar för jobben.

Arbetsgivaren Almega bedömer att 5 500 personer blir arbetslösa om rut tas bort. Har någon hört Kommunal slåss för sina medlemmar i den sektorn? Nej, politiken är tydligen viktigare än de egna medlemmarna. Konstigt, när Saab hotades så krävde man till och med att svenska staten skulle bli biltillverkare!

Tillsammans med de andra partierna i alliansen vill vi moderater nu arbeta vidare för att skapa goda villkor för jobb och företagande och en väl fungerande välfärd med hög kvalitet i landets alla delar, inta bara där det finns tunnelbana med butlers!

Riksdagsledamot från Avesta

Ulf Berg, M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons