Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad håller vi på med?

Annons

Nu räcker det med kränkningar av sjuka i Sverige. Det finns inga sjuka som blir friska av en sådan här omänsklig behandling. Så mycket kurage ska vi väl ändå ha att vi har vett och begrepp att säga ifrån när något har blivit så uppenbart fel som reglerna i sjukförsäkringen.

Vi får inte blunda för den verklighet sjuka människor får utstå i Sverige i dag, det är inte värdigt ett välfärdsland som Sverige.

Det är skillnad på folk och folk i Sverige. När politiker blir sjuka eller arbetslösa får de betalt av medborgarna via våra skatter utan att vi kränker dem. När medborgarna blir sjuka eller arbetslösa blir de kränkta av våra myndigheter på grund av omänskliga regler.

När kostnaden för fusket uppgår till 0,15 procent av den totala utbetalning Försäkringskassan gör så har fuskbegreppet fått orimliga proportioner.

Detta rättfärdigar givetvis inte fusk, men att utförsäkra sjuka på grund av ett fusk som knappt finns är orimligt, obegripligt och oansvarigt.

De resurser man lägger ner för att få ihop siffran 0,15 procent bör man i stället lägga på att på in 133 miljarder kronor som försvinner genom skattefusk.

Vad är det vi håller på med i Sverige? Här jagar man sjuka människor som knappt kan stå på benen och låter skattefifflare komma undan med 133 miljarder. Är det klokt? Nej, det är inte klokt på något sätt, snacka om fel prioritering.

Det finns inte en enda människa på jordklotet som kan krypa in under skinnet på en annan människa och berätta hur han eller hon mår, allra minst politiker.

De som behöver ska givetvis få och ha professionell hjälp och bli hörda och lyssnade. Det ska inte vara så att hårda regler ska bestämma om jag har rätt till sjukpenning eller inte, utan den bedömningen ska göras av sakkunniga och den sjuke själv och inte av några handledare på Försäkringskassan.

Jag är 54 år och har gått igenom både det ena och andra i livet som många andra har gjort. Jag kunde aldrig i min vildaste fantasi tro att vi skulle få ett klimat i Sverige där det är helt okej att ge sig på människor som behöver stöd och hjälp. Fuskare är en sak, men nu drabbas alla, sjuka, arbetslösa och andra utsatta grupper som inte fuskar.

Vart är vi på väg? Har vi blivit helt känslokalla i Sverige? Det är helt otroligt det som pågår i dag. Det är skrämmande hur vi beter oss i Sverige i dag, ett före detta välfärdsland.

Varje människa måste få en chans att tillfriskna i den takt som behövs utan att riskera ekonomiskt misär, det har vi råd med i Sverige. Vi får inte blunda för det som sker med sjuka i dag, för vi vet aldrig när vi själva kommer att drabbas av dessa förfärliga och omänskliga regler i sjukförsäkringen.

Rune Blixt, Folkärna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons