Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad anser Pappers i Fors?

Annons

Den 26 april 2010 avslutades den unika strejken inom pappersindustrin där det bland annat strejkades för bemanningsfrågorna och mot outsourcingen.

I Fors har nu företagsledningen utnyttjat möjligheten med det nya lagret som kommunen så snällt bygger åt dem, med alternativet att driva det med inhyrd personal. Det är en het fråga. Stora Enso vill både minska på fabriken, ibland i alla fall, samtidigt som man helt vill övergå till den driftsformen på det nya lagret.

En MBL-förhandling har tydligen hållits om bemanningen på utlastningen där det skall förekomma inhyrd personal i fortsättningen.

Så vad tycker då egentligen Pappers avd. 4 i Fors om det här sättet som Stora Enso ser som en möjlighet att slippa ha egen personal att bekymra sig om?

Tystnaden är total på bruket, nya tider och ny ledning har fått många att bli tysta och den tidigare kända öppenheten och högt i tak är som bortblåst.

Hög tid för Pappers att komma ut och visa vad facket tycker om det hela, det borde vara högprioriterat av er att värna om våra arbetstillfällen och säga ett stort nej till alla sådana här planer och ta striden.

Annars lär nog medlemsraset fortsätta om inte ens ni vill ta striden.

Pappersmedlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons