Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utveckla skatehallen

Annons

Synd om man tvingas avveckla något man skulle kunna utveckla så mycket, tänker jag när jag läser i AT 28/3 att skatehallen eventuellt tvingas stänga för att föreningen inte klarar hyran.

Jag tror att man skulle kunna få många fler intresserade och därmed mer intäkter om man satsade på mera information, reklam och aktiviteter.

Det är närmast en slump att mitt barn hittat dit. Jag tror både Avesta och grannkommunerna har många fler barn och ungdomar som skulle vara intresserade, om de kände till vår fina skatehall och den verksamhet som finns där. Det är till exempel kurser för nyblivna skejtare.

Jag skulle också gärna se lite mer ”events” där. Kanske finns det utrymme för fler kurser med olika inriktningar? Kurser på skollov? Prova-på-tillfällen? Interna tävlingar på olika nivåer

med möjlighet för publik att komma och titta?

Ja säkert skulle man kunna göra mycket mer för att skateboarden ska blir mer synlig, aktiv och inkomstbringande. Jag skulle som förälder gärna engagera mig mer om det förväntades av mig och det tror jag fler skulle.

Inte i någon annan aktivitet som mina barn deltagit i har man kommit så lindrigt undan utan man förväntas bland annat sälja grejer i både kiosk och bekantskapskrets. Det är möjligt att man inom skateboarden inte vill skrämma bort föräldrar (och barn och ungdomar) genom att kräva sånt, men å andra sidan finns det de som gärna bidrar. Hellre bidra mer än stå utan hall...

Kanske även kommunen kunde vara mer delaktig i verksamheten, till exempel som en del av fritidsgårdsverksamheten?

Det är för övrigt synd att inte fler tar tillfället i akt att se fantastiska barn och ungdomar sätta makalösa trick på sina brädor. Förvånansvärt lite publik, jämfört med många andra idrottsaktiviteter, bänkade sig exempelvis vid förra sommarens skateboardfestival, som även inkluderade nationella tävlingen Betongcupen.

Slutligen skulle jag vilja se lite mer ”Fryshus-anda” från kommunens sida vad gäller skateboarden genom att ha förebyggande insatser i fokus. Skateboard har potential att fånga upp många barn och ungdomar som riskerar att hamna på glid och som kanske har svårigheter som gör att de inte passar in i många andra fritidsaktiviteter.

Samhällskostnaden under en livstid för en ”ungdom på glid” som hamnar i utanförskap beräknas enligt socioekonomiska beräkningar hamna på cirka 10-15 miljoner kronor, ofta mer (enligt beräkningar av nationalekonomerna Ingvar Nilsson och Anders Wadeskog som skrivit rapporten ”Det är bättre att stämma i bäcken än i ån”).

Fångar man en av dessa unga på skateboarden har man finansierat många års hyra för en

skateboardhall...

Camilla Gunnarsson, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons