Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utveckla lasarettet

Annons

Fortsatt rödgrönt styre i landstinget är en större garant för bibehållen nattakut i Avesta än vid eventuellt alliansstyre. Företrädare för alliansen påstår i tidningsintervjuer att nuvarande landstingsledning hotar att lägga ned akuten. Detta är inget annat än skrämselpropaganda och inte seriös valrörelse.

I landstingsfullmäktiges budgetmöte i våras hade ”alliansen” ett opreciserat sparkrav på ett par hundra miljoner – det hade varit ärligare att säga vad som skulle bort. Visst måste landstinget spara – det är nog alla partier överens om, men det är politikens uppgift att tala om hur.

Miljöpartiet vill återskapa öppenvårdsmottagning för kirurgi och ortopedi i Avesta. Det kan vara i begränsad omfattning, till exempel i samarbete med akutmottagningen eller någon vårdcentral en dag per vecka.

Min uppfattning är att många besök på kirurgen eller ortopeden i Falun är mycket korta för patienten. Det kan vara att bli uppsatt på operationsväntelistan och tar några minuter hos doktorn, medan man avsatt en hel dag för resan fram och tillbaka.

Det är inte effektivt ur ett samhällsperspektiv. En mottagning i Avesta skulle minska på transporter och skulle vara bättre för miljön. Dessutom skulle akutens personal få lättare till kompetensutveckling inom dessa områden.

Avesta lasarett skall bibehållas och utvecklas.

Fjärde namn på MP:s landstingslista

Avesta

Gert Lundkvist, läkare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons