Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga föräldrar kan bestämma

Annons

Bildningsstyrelsens beslut om att inget behov finns av nya skolor i Avesta rimmar illa med verkligheten. Det är dags att bildningsstyrelsen vaknar upp och tar ett steg in i dagens verklighet.

Vi som är unga och har barn är vana vid att kunna välja det alternativ som vi anser är bäst för oss och för våra barn. Vi är kompetenta nog att kunna göra detta. Konkurrensen är bra för oss även om den tycks vara besvärlig för bildningsstyrelsen.

Med bildningsstyrelsens beslut får kommunen fortsatt monopol på skolorna och därmed finns inga alternativ om man som förälder (eller elev) känner sig missnöjd med hur kommunen sköter skolorna.

Bildningsstyrelsens beslut innebär också att lärare och annan skolpersonal inte får alternativa arbetsgivare på orten. Det säger sig självt att det inte är en bra situation (bland annat vad gäller lönekonkurrens).

Det lämpar sig verkligen inte att människor som arbetar med bildning räds förändring och utveckling. Bildningsstyrelsens nej till privata aktörer tyder dock på detta. Därtill tyder beslutet på att man tvivlar på den egna skolans dragningskraft.

Det är dags att bildningsstyrelsen låter oss få verkliga alternativ till den kommunala skolan. Låt de privata skolorna och vi föräldrar få avgöra om behov av nya skolor finns. Vi klarar det!

Maria, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons