Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffare att jobba i vården

Annons

Vi går bakåt i tiden med stora kliv. I alla fall i Avesta inom vård och omsorg. Vi skall jobba långa pass, från tidiga morgnar till sena kvällen, ha delade turer. Så familjeliv, vad är det?

Jobbar man extra, ja då får man inte ersättningen i pengar. Man får spara sina timmar för att ta ut i ledighet, men vilken ledighet?

Vi är ju nekade ledighet, för nu har kommunen dragit in det med. Vi får inte ens ta semester. Vi har fått order om att ingen semester får tas ut.

När någon blir sjuk så skall vi täcka upp för varandra och inte anlita vikarier. Hur många vill vara timvikarie när man aldrig får arbeta? Hur många kommer att bli sjuka av all stress?

Vi sliter häcken av oss inom vården, och som tack får vi inte vara lediga, vi får inte tjäna lite extra...

Och cheferna borde bry sig mer om vad de anställda tycker, lyssna på dem.

Vad säger Kommunal, får man neka någon semester i flera månader? Och vad säger ni om att vi skall ha delade turer?

Vi sliter som djur för att de äldre skall ha det någorlunda bra, men det har de knappast. Till er anhöriga vill jag vädja, se över hur vården ser ut för era nära och kära. Inte känns det som att man gör ett bra jobb när dagen är slut.

Ta reda på hur de gamla har det, ta reda på hur personalstyrkan ser ut, ta reda på hur ofta de äldre kommer ut, ta reda på när de kommer upp, får sina mediciner.

De äldre törs inte klaga. Men till er anhöriga kanske de törs säga hur det är.

Avesta

Missnöjd i vården

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons