Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tryggt ställe för våra äldre

Annons

Kommunalrådet Lars Isacssons, S, vision om 25 000 invånare år 2020 är en mycket bra målsättning. Men även pensionärerna är väl att betrakta som invånare och ska väl räknas med i statistiken?

En förutsättning för att vi ska få behålla våra pensionärer är att Avesta blir ett tryggt och ombonat ställe för våra äldre.

Att hemtjänsten fungerar som den gör nu är ett tecken på oorganisation som inte bara drabbar de behövande utan även personalen. Brukarna är nu sekunder och minuter. Jag vill betona att ingen skugga skall falla över personalen.

Min erfarenhet är omsorgen om min far. På mindre än två månader hade han 46 olika vårdgivare. Socialstyrelsen riktade kritik mot en kommun i södra Sverige för att en brukare hade haft 60 olika på ett år.

Nu var min far lyckligtvis inte drabbad av demens eller annat förvirringstillstånd, men man kan inte låta bli att tänka på hur en människa som är drabbad skulle reagera.

Ett annat orosmoln är kostnaderna som kommunen debiterar för exempelvis matabonnemangen. Nu kan det kanske vara lite fel att jämföra med Sandvikens kommun (2 200 kronor) när jag inte exakt vet vad som summan innehåller, det jag däremot vet är att närliggande kommuner är 500–600 kronor billigare.

Varför så dyrt? Det är mycket pengar för en fattig pensionär. Det finns även andra poster som Avesta kommun är dyrare på.

Kommunens ansvariga skulle kanske gå i bräschen för ett nytänkande inom vård och omsorg, och leda utvecklingen i stället för som alltid följa den.

 Kenth Lindström, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons