Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikskadad älg lämnades

Annons

Vid 13-tiden lördagen den 8 oktober var en kvinna ute och promenerade. När hon passerade genom skogen mellan riksväg 70 och vägen in till Mästerbo reste sig plötsligt en älgtjur, men lade sig snabbt ner igen.

Älgen var svårt skadad och kvinnan kontaktade därför polisen. Polisen ringde ut kommunjägaren som åkte ut och avlivade djuret.

Älgtjuren visade sig ha båda bakbenen avslagna under knäna och underbenen hängde endast kvar i skinnbitar.

Tjuren hade försökt förflytta sig genom att gå på benpiporna. Flera legor intill varandra tyder på detta och dessutom hade jord trampats in i benen.

Ute på riksvägen syntes korta kraftiga bromsspår i asfalten och olyckan har sannolikt inträffat under fredag kväll eller natten mot lördagen.

Ingen viltkollision finns dock rapporterad till polisen. Det troligaste är att ett större fordon orsakat kollisionen. Med tanke på den kraftiga smällen skulle förmodligen svåra personskador ha uppstått med ett mindre fordon.

Tänk på att man enligt lag är skyldig att kontakta polisen vid en kollision med vilt! Om alla följer lagen minskar den tid som påkörda djur tvingas lida.

Ingrid Flygare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons