Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikkaos på Kyrkbron

Annons

Även på 70-talet var det problem med gång- och cykeltrafik på Kyrkbron. Signe Grundström,

flitig cyklist, var ordförande i Grytnäs socialdemokratiska kvinnoklubb. Hon hade en idé om hur man skulle lösa problemet.

Genom att tillåta cykling på trottoaren och den ena breddades, så alla gående kunde använda denna, och de cyklande använde den trottoar som låg på deras högra sida av bron, skulle man underlätta för både bilar, cyklar och gående.

Det här förslaget skickade vi in till kommunen tillsammans med S-föreningen.

Efter visst motstånd breddades trottoaren och skyltar informerade om de nya trafikreglerna. Därefter fungerade gång- och cykeltrafiken riktigt bra. Vilket också blev bra för biltrafiken, naturligtvis.

Nu har jag noterat, att det är gående på bägge trottoarerna och åt båda hållen samtidigt som det cyklas på bägge trottoarerna åt båda hållen.

Rena kaoset numera, vilket också märkts på insändarsidan. Men det är inte så konstigt! En hel del skyltar saknas och nerför Månsbobacken finns skyltat både med enbart cykel och samtidigt med gång- och cykelbana!?

Jag tror, att om vi får rätt skyltat igen med gående bara på den breda trottoaren och cyklar bara på den högra sidan, så kan det bli bra igen.

Margareta Palm, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons