Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidsfråga innan vargen är här

Annons

I Avesta Tidning (29/11) redogör Jan Olsson för djurens överlevnad. Han anser att vargen hör till naturens samspel långt mer än hundar och jägare.

Om naturen klarat sig bra utan varg i över 100 år visar det att vargen inte behövs. Däremot vill många veta hur vargen kunnat sprida sig så fort?

Många frågar mig varför man utrotade vargen i Sverige på 1800-talet?

Jag tackade den 25 november Robert Eriksson för hans insändare om vargar och vilka problem det medför att ha orädda vargar i bygden. Kan inte se i Jan Olssons insändare att han talar om vilka som utfodrar viltet under kalla och snörika vintrar.

Jag förstår att det måste vara svårt att förstå hur det är att ha vargar när man själv inte har några i bygden. Förmodar att folk i Västerfärnebo, Rörbo, Fläckebo, Sätrabrunn och Salbohed med omnejd blev både rädda och uppstressade när vargfamiljen med åtta valpar stoltserar i tidningen.

Sedan har man på olika sätt blivit påmind om att vargen är listig och inte tar någon hänsyn. Det finns en vargkull i Skultuna också.

Vargar har setts på flera ställen i närheten av Avesta kommuns gräns. Så det är bara en tidsfråga innan de smiter över.

Det är inte roligt att ha vargar i närheten som inte är rädda för människor när de letar efter hundar och katter som föda. Hundar och katter får inte gå ut för husse och matte eller så stannar de på trappan och vädrar innan de hoppar ner och gör sina behov och springer in igen.

Avesta

Jerry Harrysson, C

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons