Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tåg inpå knuten? Nej tack!

Annons

Trafikverkets infomöte den 21 maj. Medverkande: projektledare Rebecka Tall och fyra övriga representanter från Trafikverket, samt cirka 15 åhörare.

Lyste med sin frånvaro: politikerna i Avesta kommunstyrelses plan- och näringslivsutskott. Därmed visade de åter sitt allmänt kända ointresse för kommundelarna Krylbo och Karlbo.

Inga så kallade förtroendevalda i Karlbo och Krylbo. Näringslivssekreterare Lars Enoksson sågs skymta men deltog inte i mötet. V-Dala Miljö- Bygg? Ingen representant. Ingen journalist på plats under mötet.

Alltså gäller det för den enskilde medborgaren att (som vanligt) klara sig själv. Lyssna noga, dra slutsatser, agera.

Trafikverkets förstudier angående bangården i Krylbo består av två alternativ. Helst vill Trafikverket genomföra alternativ 2. Det innebär att Krylbo bangård genomgår en nödvändig upprustning så att fyra godståg samtidigt kan köra in på bangården från fyra olika håll: Storvik, Borlänge, Fagersta och Sala. Samtidigt ska det finnas plats för ”tågbildning”. Persontrafiken ska kunna pågå samtidigt.

Så långt är allt gott och väl – vi vill ju åka mera tåg och transportera gods på järnväg. För att allt detta ska var möjligt måste bangården förlängas och det söderut där det finns plats.

Priset vi får betala är att godstågen kommer att bli 750 meter långa och dundra genom Krylbo med en hastighet av 80 km/timmen. Där i dag Dalabanan (Mora–Krylbo–Uppsala) och godsstråket genom Bergslagen (Storvik–Krylbo–Fagersta–Frövi–Mjölby) förgrenar sig vid vägportarna gör rälsen i riktning Fagersta en alltför tvär böj för så långa tåg med en sådan hastighet. Alltså har Trafikverket projekterat för ett nytt spår och lagt in en så kallad korridor.

Den nya sträckningen mot Fagersta kommer att vika av ungefär i höjd med Karlbo IP, alltså söder om Svartån, gå genom byn Tillfället, för att ansluta till det gamla godsstråket mot Mjölby längre in i Bergslagen. Vad det betyder i klartext förstår vem som helst av oss bosatta i Svartbro, Rönningen och Tillfället.

Trafikverket vill ha synpunkter på detta senast den 11 juni 2012. Jag hoppas att så många som möjligt går in på sidan www.trafikverket.se/banagodsimitt och sedan talar om vad de tycker. 

Hanne Ivarsson, Tillfället, Krylbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons