Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveket mot By och Horndal

Annons

Landstinget i Dalarna och Avesta kommun lever i en politisk symbios med varandra där man gör sitt bästa för att stänga av all service utanför centralorten Avesta.

Senaste draget är stängningen av vårdcentralen i Horndal. Att det är en avveckling råder ingen tvekan om då man från politiskt håll låter meddela ”att någon dag i veckan kan man tänka sig ha läkare på plats”. Detta är ett skamgrepp på en ort som Horndal.

För de flesta blir det minimum en resa på 50 kilometer till Avesta och åter. Nu vet ju inte politiker vad den andra handen gör då den högra håller i yxan, all miljöpolitik är som bortblåst. De flesta som måste åka till Avesta tar bilen medan kommunpolitikerna på sina möten har avstått från flaskvatten av miljöskäl.

All satsning av kommunala medel skall ske i Avesta medan vi skriver på protestlista efter protestlista för att behålla vår rättmätiga service. Man började med att flytta busshållplatsen en kilometer och som en direkt följd av detta var posten på plats och tog bort brevlådan, så även att posta ett brev blev krångligare (detta är i och för sig ingen kommunal fråga).

Dock skall man ha i minne att för varje indragning följer minst en konsekvensindragning. Detta är något som kommunpolitiker inte begriper eller inte vill förstå. En nedläggning av vårdcentralen i Horndal innebär till exempel att apoteket med största sannolikhet försvinner, ytterligare en konsekvens av dåliga beslut.

Det har nu gått så långt att det finns folk i Horndal som åker till Hofors för att göra sina inköp – man vill helt enkelt inte gynna Avesta i någon form. Detta om något kanske borde väcka upp även köpmän och företag i Avesta att ansluta sig till våra desperata protester.

By-Horndals vårdcentral och all dess personal är mycket uppskattade och jag lider med alla gamla i detta upptagningsområde om de skall tvingas resa till Avesta för sitt läkarbesök. Varför inte ha en något större vårdcentral i Avesta och föra över Fors patienter till By Horndals vårdcentral?

Avanti, Horndal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons