Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa våldet i sporten

Annons

Svenska folket börjar bli trötta på våldet inom sporten. Jag läste nyligen i tidningen att AIK-anhängare attackerade Rögles tränare i spelarbåset efter en förlustmatch. Det får vara slut på dumheterna nu. Stoppa våldet inom sporten!

Huliganismen förstör sporten och tar bort glädjen för ”riktiga” supportrar. Våldet på arenorna bara ökar och ökar. Publiken vågar snart inte bära supporterkläder av rädsla för att bli angripen för de bär fel färger.

Barnfamiljer vågar snart inte gå och titta på matcher. Man vill inte riskera att hamna i tråkiga situationer som skrämmer barnen. Dessutom kan barnen se huliganerna som förebilder och lära sig att våld är okej.

Huliganerna tycker att våldet tillhör sporten, men det har de missuppfattat. Slagsmål och idrott hör inte ihop. Gillar man slagsmål kan man börja boxas i stället.

Slagsmålen kostar klubbarna stora pengar. Dels kan klubbarna dömas till höga böter och dels förlorar de publikintäkter. På sikt får klubbarna sämre ekonomi och i värsta fall kan klubben tvingas i konkurs.

Polisen lägger ner stora resurser på idrottsvåldet för att garantera supportrarnas säkerhet. De pengarna kunde polisen behöva för andra insatser.

Kom igen nu, svenska folket! Hjälp till att stoppa våldet inom sporten.

En arg sportintresserad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons