Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppa oseriösa åkare

Annons

Varje vecka drabbas företagare inom åkerinäringen av kriminalitet. Sveriges Åkeriföretag välkomnar att myndigheterna och media uppmärksammar detta och att det förhoppningsvis leder till en rejäl upprensning.

Många i branschen har drabbats hårt av de brott som alltför ofta inte blir uppklarade. Vi har i flera år påtalat för polis, tull och andra myndigheter samt berörda ministrar att detta är ett allvarligt hot och ett av landets makthavare underskattat problem.

Kontrollen av att transporterna utförs enligt gällande lagar och regler är i dag under all kritik. Det leder till social dumpning, marknadsstörningar och illojal konkurrens. Trafiktillstånd saknas, chaufförerna lever under omänskliga villkor med usla löner.

En chaufför kan ha så låg lön som 6 000 kronor. Inte sällan tvingas de dessutom skjuta till drivmedelspengar ur egen ficka. Det måste stoppas! Den som köper transporttjänster har ett ansvar.

Drivmedelsstölderna har ökat lavinartat i Sydsverige och allt fler uppställningsplatser för lastbilar fungerar som langningscentraler åt minderåriga. Våra åkare ringer polisen, men alltför få brott leder till åtal. Höj straffvärdet betydligt för brott som drabbar åkerinäringen.

Inom EU kan åkeriföretagen utföra tillfälliga inrikestransporter i andra länder än hemlandet, så kallat cabotage. Detta är i sig positivt, eftersom färre transporter går tomma. Detta missbrukas dock på ett synnerligen utstuderat sätt och undergräver den seriösa och laglydiga majoriteten av alla åkare.

Varje vecka går ett tidigare livskraftigt företag under, delvis på grund av illegala transporter. Cabotage är och ska vara ett undantag från den normala verksamheten och inget annat. Myndigheterna måste garantera en fungerande kontroll så att vi får samma förutsättningar för alla.

Vi vill bidra till en positiv samhällsutveckling och det är fruktansvärt att se näringen krackelera på grund av oseriösa aktörer. Därför har vi också gjort gemensam sak med branschföreträdare i andra länder i en skrivelse till EU-kommissionen samt uppmärksammat infrastrukturministern. Den kallas nödbromsen.

Sveriges Åkeriföretag föreslår att en ny, specialiserad myndighet med bland annat rätt att utföra fordonskontroller, motsvarande tyska BAG, bildas. BAG rymmer såväl regelverk och lagstiftning som yrkestrafikens generella villkor i Tyskland.

I dag är det fem-tio myndigheter som har ansvaret och det fungerar inte. Till det kommer 21 polismyndigheter med varierade arbetssätt och metoder.

Sveriges Åkeriföretag vill verka på en sund och attraktiv marknad.

Patrick Magnusson, regionchef Mitt Sveriges Åkeriföretag

Lars-Axel Gustavsson, regionchef Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons