Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stan stannar med S

Annons

”Att vara ung och bosatt i en mindre stad som Avesta kan tyckas inte alltid vara så enkelt. Inte så enkelt som att bo i en storstad där jobben finns. Om här fanns jobb kunde jag också ha ett”. Dessa tankar flyger runt i många ungdomars huvuden och använder dem som någon slags försvarsmekanism för att de inte har något jobb.När man pratar med ungdomarna på stan hör man mer än ofta: ”Här får man inga jobb för här finns inga”.

Jobb är inget man får, jobb är något man skaffar sig. Man skaffar sig ett jobb genom att slita hårt, arbetsförmedlingen räcker inte långt, du måste själv jobba lite för det också!

Jag är 21 år, född och uppvuxen på landet utanför Avesta och har aldrig haft problem med att skaffa jobb, så ta er samman ungdomar och slit lite, för er egen skull. Var lite flexibla.

Sossarna skyltar stolt med sitt förslag om att tillsätta fler praktikplatser för unga så att de lättare ska komma in på arbetsmarknaden. Ja, praktikplats! Du kan gå till närmsta butik/arbetsplats idag och fråga om en praktikplats! Det är klart de säger ja till gratis arbete.

Men ungdomar vill ha jobb. Vi vill ha pengar, vi vill tjäna ”cash”. Fråga vilken ungdom som helst.

Väljer man att inte plugga vidare efter gymnasiet så är det pengarna man vill åt.

Nya Moderaterna driver just denna fråga hårt. Att få in unga på arbetsmarknaden, till exempel genom att sänka arbetsgivaravgifterna för personer under 26 år.

Exemplen är många och jag vet att Nya Moderaterna är det självklara valet för oss ungdomar.

Vår välfärd bygger på att fler skaffar sig ett jobb, inte en praktikplats!

Moa Karlsson, M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons