Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slå vakt om skolavslutningen

Annons

En eloge till elever och lärare i Lund- och Nordanö skolor för skolavslutningen i Folkärna kyrka. Det var trevligt att höra när eleverna sjöng sina sånger till orgelmusiken och se deras fina engagemang till det hela.

Här i Dalarna har det varit viss debatt om skolavslutningar skall vara i kyrkan eller inte. Personligen tycker jag inte det behöver vara någon motsättning i om skolavslutningen hålls i kyrkan eller inte.

Att vara i kyrkan betyder inte att vi måste blanda in religionen och vad kyrkan står för. Vilket prästen som talade till oss och med oss under skolavslutningen visade.

Han talade till oss och med oss om naturen, om växter, myror, flugor etcetera och jag uppfattade att eleverna var med på noterna.

När jag själv gick i skolan hade vi skolavslutning i klassrummet och det var också trevligt när vi spelade teater och sjöng för föräldrar, mor- och farföräldrar med flera.

Oavsett var skolavslutningen är på för plats behöver vi inte skapa motsättning. Vi kan väl fokusera på att bevara den svenska traditionen så att den lever vidare. Den är lika viktig för Sverige som land som andra länders tradition är för sina invånare.

Det är inte fult och nedvärderande om vi här i Sverige är stolta över vår nationalitet och våra traditioner, antingen vi är i kyrkan eller inte. Lika väl som att andra länders folk får vara stolta över sin nationalitet och sina traditioner.

Krister Lind

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons