Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skriv mer med penna

Annons

Varje elev har inte behov av att använda dator på varje lektion. Det pratas om att ungdomar i dag tillbringar alldeles för många timmar framför datorn, så varför göra så att eleverna tillbringar ännu mer tid med dator?

Räcker det inte med att många antagligen kommer ha ett arbete

där de kommer att sitta många timmar vid en dator?

Ungdomar behöver skriva mer för hand och förfina sin handstil. Om man tittar på den äldre generationens handstilar så är de betydligt finare och prydligare än vad den yngre generationens handstilar ofta är.

Det är inte jobbigt att sitta och anteckna för hand och bara skriva inlämningsuppgifter på datorn. Ifall allt ska skrivas på datorn så varför fortsätta sälja pennor? Om allt kommer att skötas via datorn så kommer inte pennor att behövas.

Dagens samhälle utvecklas och vi lever i datorns tidsålder, men det betyder inte att vi behöver ta bort allt från förr. Hur samhället än utvecklas så kommer vi alla att behöva kunna skriva snyggt och läsligt.

Hur ska vi ungdomar lära oss det ifall vi ska använda datorer till allt? Vi ungdomar är lata och väljer den bekvämaste vägen att gå. Valet mellan en dator i skolarbetet eller anteckna för hand är ett självklart val för oss ungdomar, det blir datorn för det är inte lika jobbigt.

Därför, införskaffa inte bärbara datorer till eleverna!

Elev som vill bevara pennan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons