Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköt de parker som redan finns

Annons

Det ska investeras i en ”drömpark” och politikerna önskar få förslag från allmänheten om vad de önskar ska finnas i parken (AT 9/9). Budgeten för drömparken uppgår till fem miljoner kronor.

Förutom denna drömpark investeras det även i en ny park i centrum, mer känd som ”Lilla torget”. Anläggningen av denna park har en uppskattad kostnad på 6,5 miljoner kronor. Inget konstigt med dessa investeringar kan man tycka, och visst är det roligt att det investeras och kommer nytt här i kommunen.

Tidigare i sommar var jag i kontakt med kommunen för att höra om den inte skulle klippa de grönområden som fanns runt lekparken på vårt bostadsområde.

Jag undrade även om det inte skulle kunna gå att komma och rensa i lekparken eftersom den blir allt mer övervuxen.

Lekparken, fick jag veta, hade kommunen slutat sköta om för flera år sedan. Grönområdet skulle inte gå att klippa, det kostade för mycket pengar, som inte fanns med i budgeten.

Kommunen hade drabbats av besparingskrav och man hade i år fått sluta sköta om 25 olika parker och grönområden, förutom de parker de redan tidigare slutat sköta om.

Det som gjorde mig brydd när jag läste artikeln om drömparken är alltså att dessa investeringar i parker och grönområden sker samtidigt som Avesta kommun har dragit in skötsel av 25 parker och grönområden i år på grund av besparingar.

Vari finns logiken att kommunen anlägger flera parker och grönområden när de som redan finns inte kan skötas? Hur länge kommer det att dröja innan även dessa nya områden drabbas av besparingar och det inte längre finns pengar för att sköta dem? Och hur många av de existerande grönområdena och lekparkerna skulle kommunen kunna sköta om pengarna satsades på dem istället? För ett attraktivare Avesta behövs omskötta grönområden och lekparker!

Parkbesökare, Avesta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons