Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattesänkningarna är inte för de rika

Annons

Varje debatt lyfter S alltid upp att alliansen gjort skattesänkningar för de rika. Och att man gjort skattesänkningar som gjort att statens intäkter minskat.

Kollar vi ekonomifakta.se och ser under statens intäkter ser vi hur intäkterna är nästan 70 miljarder kronor högre 2011 än 2006 trots att det varit två kriser under perioden.

Skattesänkningarna har gjorts för alla arbetare, och gagnar framför allt den som tjänar minst.

Ett exempel: En IT-tekniker med en lön på 20 000 kronor i månaden får 1500 kronor mer i månaden. Det är en skattesänkning på 7,5 procent.

Tjänar personen i stället 100 000, som kan klassas som en rik persons lön, så blir dennes ökning på 1500 kronor i månaden en skattesänkning på 1,5 procent.

Så hur kan den argumentationen påvisa att de rika fått de stora reformerna? Lars Isacsson, S, kan förhoppningsvis svara på denna fråga i stället för att lägga ut artikeln på Facebook och be andra svara.

Moderaterna har gjort det mer lönsamt att arbeta och speciellt för de som tjänar minst. Man har givit möjligheten för utländska människor att få komma och jobba i Sverige. Skatteintäkterna har ökat trots skattesänkningarna, sysselsättningstalen har ökat trots två kriser och Medelhavsländer i kris.

Moderaterna har tagit ansvar för svensk ekonomi och för de som haft de minst avlönade jobben.

Men frågan är fortfarande hur Socialdemokraternas argumentation kan få genomföras utan att de granskas hårdare. Varför ljuger de?

 Emil Esselin, MUF, Fors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons