Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska spara på hemtjänsten

Annons

På en branschträff för hemtjänstpersonal diskuterades hemtjänstpersonalens situation. Under flera år har denna personalgrupp varit satt under lupp. Nu vill arbetsgivaren åter göra en stor omorganisation = besparing.

Finns det någon annan arbetsgrupp som genom tekniska övervakningssystem blivit så kontrollerad, att man kan följa deras arbetsdag minut för minut?

Arbetsgivaren flaggar hela tiden för att det inom en snar framtid kommer att fattas personal, då det kommer att bli stora pensionsavgångar framöver.

Hur ska man få ungdomar till vården? Det hjälper inte att profilera ett nytt gymnasieprogram. Endast en handfull ungdomar har sökt vårdprogrammet 2011. Inte blir det fler intresserade när man som arbetsgivare omorganiserar hela tiden.

Risken med denna omorganisation är att det blir långa arbetspass och delade turer. Ska man vara livegen bara för att man tycker om att jobba med och för människor?

Hur kan man spara på personalen? Redan i dag har Avesta kommun mycket lägre personaltäthet än övriga kommuner i länet och i riket. Jämförelsetal finns i Socialstyrelsens äldreguide.

Vi måste se framåt i personalpolitiken och inte 30 år tillbaka.

Avesta kommun med heltider som möjlighet borde innebära en attraktiv arbetsplats. Men med allt jagande av personal blir det helt motsatt effekt.

De senaste åren har miljontals kronor sparats på hemtjänstpersonalen. Men när cheferna gör omorganisation gäller det inte att spara pengar. Inte ett sparförslag låg med i deras omorganisation.

Avesta kommun – tänk om! Nöjd personal gör nöjd brukare.

och Annette Lindbom Byggnings

Arbetsplatsombuden inom hemtjänsten

Kommunal sektion 19 Avesta

Monica Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons