Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska barnen verkligen betala?

Annons

I sommar har Bergslagsteatern och kommunen satsat på den eminenta idén att ha ett sommarkollo. Min dotter beslutade sig för att anmäla sig. Kollot kostade 500 kronor, en summa jag absolut inte har då jag idag går på sjukersättning. Vi fick låna ihop till denna lyx.

Då det benämns kollo och inte kurs trodde jag i min enfald att något skulle ingå i dessa 500 kr. Dagen innan starten fick jag veta av en annan deltagare att så inte var fallet.

Eftersom jag inte är tyst av naturen frågade jag vad de fick för pengarna. Utöver att de får göra en uppsättning får de ingenting. Det är här jag reagerar.

Jag har aldrig hört talas om att Teaterbruset till exempel har betalat 500 kronor per person eller att någon i en vuxengrupp har gjort det. Rätta mig om jag har fel.

Det kostar ändå att både spela teater och jobba med amatörteater eftersom man så gärna vill gå till premiär att man satsar egna pengar, men att ta ut en avgift för att få vara med i en uppsättning utöver medlemsavgiften är något jag aldrig hört talas om.

Jag vill poängtera att det finns en pågående diskussion i Bergslagsteatern och jag skriver inte det här utan att ha kommunicerat med ledningen och ledarna, men jag ber ändå Bergslagsteaterns styrelse att tänka om i just det här fallet.

Som samhällsmedborgare undrar jag också vart pengarna kommunen skjutit till extra för just den här produktionen går till, och om kommunens styre är medveten om situationen.

Alla samhällsmedborgare – vakna upp! Det finns en barnfattigdom och den är inte rolig!

Sist men inte minst vill jag berömma de fantastiska ungdomar som driver idéer framåt i teatern, de som är pulsådern i Bergslagsteatern och som med bravur gör föreställningar med barnen varje år. Ni är enastående!

Tidigare verksamhetsledare och regissör i Bergslagsteatern

Lena Järn Christofferson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons